Спробуй приготувати на вечерю смачний десерт – млинці на молоці з улюбленою начинкою.
Інгредієнти:
- 3 склянки молока,
- 2 склянки борошна,
- 3 яйця,
- 3/4 ч. л. солі,
- 1-2 ст. л. цукру.
- 1 ч. л. розпушувача або щіпка соди,
- 3 ст. л. рослинної олії – в тісто.
- рослинна олія – для смаження.
Для начинки:
- солодкий сир з родзинками та курагою,
- свіжі яблука з цукром/медом,
- варене згущене молоко або шоколад,
- яблучне або сливове повидло,
- банани і шоколад.
Начинку вибирай на свій смак.
Для прикраси:
- кориця,
- листочки свіжої м'яти,
- горішки,
- тертий шоколад, цукрова пудра.

Приготування
1. Насип у миску просіяне борошно, сіль, цукор, розпушувач і ретельно перемішай. Додай яйця і половину склянки молока. Заміси тісто без грудок – воно має вийти доволі густе за консистенцією.
2. Поволі розбав тісто рештою молока і заміси, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. Додай 3 ст.л. рослинної олії і добре розмішай.
Дай тісту настоятися 15-20 хвилин.
3. Добре розігрій, змаж її олією і налий тісто на сковороду(по 2-3 ст. л., щоб млинці вийшли тонкими). Поки млинець не «схопився» ретельно розподіли тісто по сковороді, щоб він був тонкий. Коли млинець підрум'яниться з одного боку, переверни його на інший.
4. Подавай млинці з улюбленою начинкою, прикрасивши корицею, м'ятою, горішками тощо. Можеш провести експеримент – і зробити млинці з кількома начинками.
Візьми до уваги. Якщо в тісто млинців на молоці додати 1 ст. л. цукру, то вони будуть менш солодкими – їх можна подавати із солоними начинками. Наприклад, із м'ясом, картоплею та грибами тощо.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий